Hopp til hovedinnholdet

Familien min angrep meg med slag, spark og kveling

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Familien angrep meg med slag, spark, og kveling. De truer med økonomisk vold, og de har kommet med trusler som at de skal angripe meg viss jeg prøver å gå inn i huset (huset jeg også bor i). De har kalt meg ondskapsfull og psykotisk, bortskjemt, og utakknemlig i årevis, og jeg hater å være hjemme. De har også gjort mye mer ting. Jeg studerer ikke juss, så jeg trenger tips til hvordan jeg kan få de anmeldt og fengslet, de prøver å overvåke meg og truer med vold, det er ikke trygt at de løper fritt! Har dere tips til hvordan jeg kan få dem i fengsel eller hvem jeg kan oppsøke? Vil ikke bruke mer penger på advokat enn nødvendig. Kan dere forklare hvilke av tingene jeg blir utsatt for som kan telles som fysisk, psykisk, og økonomisk vold? Og forklare hvilke av tingene de gjør mot meg som er brudd på norske lover og menneskerettigheter? Hva her kan kategoriseres som trakkasering og krenkelser? Mye av det de har gjort mot meg skjedde mens jeg enda var barn.

Besvart 30.09.2019 09:41
 

Svar
Hei!

Det er fryktelig å lese det du har opplevd. Ingen barn eller ungdom skal måtte oppleve at foreldre og annen familie er slemme med dem! 

Slik jeg forstår det du skriver, så ble du utsatt for vold og trusler når du var barn, men også nå når du er over 18 år. Du bor i samme hus som dem som er slemme med deg, og de nekter deg å komme inn. Det er ikke greit at de gjør det. 

Etter straffeloven § 282, er mishandling i nære relasjoner forbudt, og straffes med fengsel inntil 6 år. Foreldre, søsken eller andre som bor i bolig, og som utøver fysisk eller psykisk vold mot en de bor med, vil kunne straffes etter denne bestemmelsens første ledd bokstav b og d. 

Fysisk vold er slag, spark, klyping, kveling, lugging og andre ting som gjøres mot kroppen din. 

Psykisk vold kan være å bli kalt stygge ting, trusler, kritikk, latterliggjøring og å ydmyke. Altså er det en måte å bruke ord for å krenke eller skremme. 

Økonomisk vold betyr at man ikke får styre dine egne penger. Du er over 18 år og skal kunne styre over din egen økonomi. 

Det er viktig at du får hjelp til å komme deg bort fra familien din slik at du kan være trygg og du kan ha det bra. Du kan ta direkte kontakt med politiet og snakke med dem om hva du opplever. Det finnes også andre du kan ta kontakt med som vil hjelpe deg, for eksempel helsesykepleier på helsestasjon for ungdom der du bor. Du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge.  

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet