Hopp til hovedinnholdet

Lekte ring på spring i dag, og ble kløpet i armen. Var det et overgrep?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og 7 venner var ute og lekte ring på spring idag. Vi hadde det veldig morro helt til vi kom til ett hus. Jeg og en venn gikk og banket på og ringte på samtidig. Vi sprang og så når han åpnet døren. 2 minutter senere skulle vi gjøre det samme. Men sekundet vi banket på smalt han opp døren. Han grep tak i meg mens de andre kom seg bort. Han forklarte til meg at han hadde kameraer over døren og på gaten. Da han grep meg tok han hardt i og kleip meg slik at jeg fikk et stort merke på armen. Senere sa han til meg at han skulle kontakte politiet og jeg skulle stå i ro utenfor huset hans mens han ringte. Idet han gikk inn i huset løpte jeg for livet! Jeg lurte på om noe av dette var ulovlig og om at han holder meg hardt fast og kliper meg i armen går under overgrep på barn/ungdom og å overvåke offentlige områder er ulovlig?

Besvart 06.10.2019 19:39
 

Svar
Hei

Du skriver at dere var ute og lekte. Slik jeg leser det du skriver, er det dere drev med, mer en ordensforstyrrelse enn lek. Ordensforstyrrelser er straffbart etter straffeloven § 181, så det ville jeg sluttet med med en gang.

Når det gjelder han som holdt deg fast, så er ikke det heller greit, så lenge du fikk et blåmerke av det. Men du må også huske på hvorfor han gjorde det, nettopp fordi dere drev og ringte på og stakk av. Jeg tviler derfor på at han ville blitt dømt for bare den ene hendelsen, men tanke på hvorfor han holdt deg igjen.

Når det gjelder kameraovervåkning, så kan det være greit på egen eiendom, så lenge det er satt opp skilt som viser at det filmes på eiendommen. Kameraovervåkning på gaten derimot er strengt forbudt. Du kan lese mer om kameraovervåkning på datatilsynets hjemmesider.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet