Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer når jeg er tatt for å stjele?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er innkalt til avhør hos politiet fordi jeg stjal noe fra en klesbutikk. Må foreldre være med i selve avhøret? Summen ble ca.500-400. Har lest om noe grense på 3000, hva er straffen for det jeg stjal? Hvis jeg får bot, hvor mye får jeg bot for? Jeg var 15 når det skjedde, har lest at under 15 er alderen for å ikke komme på politiattesten og ikke fare for jobb osv. Men hva om man er akkurat 15, regnes det som over 15 da, og ikke under grensen? Hva er da straffen? Må skolen bli i involvert hvis jeg ikke vil? De i butikken spurte om jeg hadde gjort det før, jeg har men jeg sa nei. Kommer de til å se gjennom kamera for å se om d stemmer? Hvis de finner meg på kamera, får jeg mer straff? Jeg angrer veldig, men føler di ikke tror med eller jeg ikke vider det like mye som jeg vil, hva kan jeg gjøre for å bedre situasjonen?

SVAR

Besvart 15.03.2020 12:44:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Skal du i avhør hos politiet?

Hva skjer når du blir innkalt til avhør? Må du møte opp, og hva er rettighetene dine? Det kan du lese mer om her.

 

Les mer
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge regler for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg til andre.

 

Les mer
attach_file

Yrker og utdanninger som krever politiattest

Mange formål krever at du legger frem politiattesten din (rullebladet ditt). Her har vi samlet noen, og hvilken type attest du må legge frem for de ulike.

 

Les mer
account_circle