Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor forsvant den dårlige samvittigheten for at jeg har stjålet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

For et år siden stjal jeg og vennene mine fra butikker. Senere fikk jeg en så dårlig samvittighet at jeg fortalte at til moren min, som hjalp meg. D har gått noen måneder siden vi stjal, og jeg og mamma har skrevet opp en liste over butikker vi skal sende penger til. Jeg har hatt ekstremt dårlig samvittighet i flere uker, og grått meg til søvne. Jeg angret skikkelig. Men nå plutselig ble den følelsen borte. Jeg har ikke fått sendt penger enda, men jeg føler at angeren har blitt borte på en måte. Nå er jeg redd for at det betyr at jeg er en dårlig person og at jeg ikke angrer mere. Derfor er jeg livredd på at jeg kan finne på å stjele igjen i framtiden, noe som jeg ikke vil. Hvorfor skjedde dette, og burde jeg være bekymret? Eller betyr det bare at jeg er lettet? Jeg vet ikke mer.

SVAR

Besvart 26.05.2020 21:22:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Samvittighet, en fin ting?

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

 

Les mer
account_circle