Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble tatt for tyveri. Kommer det på rullebladet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en gutt på 15 år, for ikke så lenge siden ble jeg tatt for tyveri. Jeg lurer på om det kommer på rullebladet mitt, og om det kan gå vekk. Foreldrene mine prøvde å få familien til å bli norsk statsborger, vil mine dårlige handlinger påvirke dette. Er det andre konsekvenser.

SVAR

Besvart 17.06.2020 21:05:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Den kriminelle lavalder

Den kriminelle lavalder i Norge er 15 år. Det betyr at personer under 15 år ikke kan straffes av politiet og domstolene.

 

Les mer
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge rammer for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg.

 

Les mer
attach_file

Kontakt Utlendingsdirektoratet (udi) om du har spørsmål

UDI har ansvar for behandling av søknader fra utlendinger som vil besøke eller bo i Norge, drift av asylmottak og utvisningssaker.

 

Les mer
attach_file

- Stjeler i butikken

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

 

Les mer
attach_file

Konsekvenser av butikktyveri

Har du blitt fristet til å ta med deg noe i sekken eller lomma som du ikke har betalt for? Dette kan skje om du blir tatt.

 

Les mer
account_circle