Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli straffet for å ha vært sammen med noen som hadde cannabis?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

For noen dager siden satt jeg og fire kompiser på en benk. 2 av kompisene mine rulla et par joints (cannabis) som de hadde tenkt å røyke. Tre stk sivilpoliti kom rundt hjørnet og long story short sier de vil anmelde meg for medvirkning til besittelse. Jeg ble ransaket og hadde ingenting ulovlig på meg, ingen av oss hadde røyka. Lurer på hva som kan komme av dette? Kan jeg bli straffet for å ha vært på samme benk som noen som hadde en ørliten mengde cannabis i sin besittelse?

SVAR

Besvart 20.06.2020 19:24:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

 

Les mer
attach_file

Narkotikalovgivningen

All bruk, besittelse, omsetning og andre former for ulovlig omgang med narkotiske stoffer i Norge er ulovlig, dersom det ikke skjer etter foreskriving av lege. Norge er et av de landene i Europa som har de strengeste straffene for narkotika.

 

Les mer
attach_file

- Går med hasj og andre narkotiske stoffer på meg

Jeg får noen ganger litt hasj av en kompis som takk for at jeg hjelper ham med forskjellige greier. Jeg har jo ikke kjøpt stoffet, og hvis jeg ikke bruker det selv engang: Er det ulovlig å bare gå rundt med det i lomma?

 

Les mer
account_circle