Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å navngi personer i en selvbiografi?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har blitt utsatt for fysisk og psykisk og materiell vold fra min biologiske familie gjennom neste hele oppveksten. Politiet bryr seg ikke og gjør ingenting med saken, og de har vist seg inkompetente til å bidra i denne saken. Jeg ble også mobbet ganske mye på videregående og på folkehøgskole av administrasjonen, og jeg ønsker å inkludere alle desse opplevelsene i en bok jeg har tenkt å skrive. Boken blir en selvbiografi om livet jeg har levd. Jeg har selv blitt æreskrenket og fått skylden for og blitt sett ned på for ting jeg overhodet IKKE har gjort. I boken min ønsker jeg å bruke fulle navn når jeg forteller om de som har sviktet meg og ikke gjort jobben sin slik de skal. Jeg ønsker å gjøre det lovlig, så jeg skriver ikke ting som: "person A er en jævla dritt fordi...", men jeg kommer til å bruke navnene deres og fortelle konkret hva de har gjort. Er dette lov? Jeg vil ikke bli kastet i fengsel for å fortelle sannheten. Denne boken er rettferdig.

SVAR

Besvart 23.08.2020 13:42:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ung.no/lovbrudd

Sjekk hva konsekvensen kan bli av forskjellige tilfeller av lovbrudd - og se hvem som eventuelt kan hjelpe deg. Les mer på ung.no/lovbrudd.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Retten til ytringsfrihet

Ytringsfriheten er en frihet til å gi uttrykk for meningene sine, og til å søke og motta informasjon. I Norge står ytringsfriheten sterkt, men det finnes visse begrensninger.

 

Les mer
account_circle