Hopp til hovedinnholdet

Straff for å ruse seg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg og kjæresten min ble igår tatt av politiet, vi hadde røyket nede i nabolaget hans, etter det hadde vi kjørt ca 100m også stoppet opp og bare hørt på musikk, så kom sivil og spurte om førerkort og vognkort før han sa det luktet hasj i bilen. De tok oss ut av bilen og splittet oss. Begge to var høye, og jeg var livredd. I avhøret tilstod jeg at jeg hadde kjørt de 100 m. I tillegg tilstod jeg med at jeg hadde røyka i ca 6 mnd. Kjæresten min ble tatt med 2 G på seg og tilstod at det var hans og at han hadde røyka. Jeg ble tatt med ned til helsestasjonen for å ta blodprøver og diverse andre tester. Hva kan vi to forvente i straff ved disse hendelsene? Kan jeg fortsatt jobbe innenfor rusomsorg, sosionom? Må jeg forvente å ta lappen på nytt og kan jeg havne i fengsel?

SVAR

Besvart 03.09.2020 18:05:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge regler for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg til andre.

 

Les mer
attach_file

Jeg har gjort noe ulovlig – kan jeg jobbe med barn og unge?

Drømmer du om å jobbe med barn og unge, men har gjort noe ulovlig? Heldigvis er det bare enkelte lovbrudd som kan ødelegge for drømmejobben din.

 

Les mer
attach_file

Yrker og utdanninger som krever politiattest

Mange formål krever at du legger frem politiattesten din (rullebladet ditt). Her har vi samlet noen, og hvilken type attest du må legge frem for de ulike.

 

Les mer
account_circle