Hopp til hovedinnholdet

Hva kommer til å skje etter jeg sprayet noen med forsvarsspray?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. I sommer sprayet jeg ned en person med lovlig forsvarsspray. Jeg var full, og husker lite av det. Dette har blitt anmeldt til politiet. Jeg har vært til avhør, og politiet sier det er to ting som mest sannsynlig vil skje. Enten blir det konfliktråd, hvis han samtykker til det. Eller så blir det sannsynligvis en bot. Hvor høy kan denne boten ca. være på? Er det snakk om mange tusen? Og kommer dette da på rullebladet mitt, slik at det hindrer meg til ulike ting? Isåfall hva da? Får han vite hva straffen min blir? Hvis det er slik at det blir konfliktråd, hvordan type avtale ville vært ''normalt'' i en slik type sak? Jeg har allerede erstattet klærne hans som ble ødelagt av fargen på sprayen. Kommer det på rullebladet om det blir konfliktråd? Selvom de ikke kaller det straff der, kan jeg få noen annen konsekvens i ettertid? Jeg er så innmari stresset rundt dette, og jeg angrer veldig på det som ble gjort. Det ble litt mange spørsmål, men vær så snill svar på alle.

SVAR

Besvart 19.11.2020 21:29:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Bruk konfliktrådet - unngå merknad på rullebladet

Har du havna i en konflikt? Konfliktrådet kan hjelpe deg med å finne en løsning - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg eie kniver og andre voldsprodukter?

Hva er lov å eie, og kan jeg ha en kniv kun for trening?

 

Les mer
attach_file

Ung.no/lovbrudd

Sjekk hva konsekvensen kan bli av forskjellige tilfeller av lovbrudd - og se hvem som eventuelt kan hjelpe deg. Les mer på ung.no/lovbrudd.

 

Les mer
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge regler for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg til andre.

 

Les mer
account_circle