Hopp til hovedinnholdet

Hva er det lov til å gjøre som selvforsvar?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Så Jeg og vennen min "krangla" litt idag, fordi vi var ikke helt enige om hva loven sier. Altså fet var ikke bor alvorlig krangel, vi var bare litt uenige i 20 sekunder, så var temaet ferdig, men vi lurer på det fortsatt. Ok, så spørsmåle er, hvis noen sikter til meg med pistol, eller holder en kniv, er det lov å ta pistolen eller kniven fra den personen, å bruke det som selvforsvar (da mener jeg ikke å bruke den, men sikte eller holde kniven mot den personen)? Eller må man kaste våpen fra seg? Er det fortsatt selvforsvar eller blir det for mye? Fint om dere skriver hvilken paragraf det tilhører, men også forklarer det på forståelig måte. Hilsen 2 gutter som lurer på hvordan loven funker.

SVAR

Besvart 03.02.2021 11:17:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Går med kniv og våpen

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

 

Les mer
attach_file

Blitt uvenner? Slik ordner du opp

Blir du behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

 

Les mer
account_circle