Hopp til hovedinnholdet

Tatt for nasking. Hvordan behandles saken av politiet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg ble tatt for nasking for andre gang. Første gang, da jeg var 18, fikk jeg ingen bot eller brev om naskingen, og tror heller ikke det stod på «rullebladet» mitt. Er det slik at politet likevel kan se at jeg har blitt tatt for dette før og gir meg en strengere straff? Føler meg utrolig skamfull og redd, trodde jeg hadde lært etter første gang så er redd for at jeg plutselig skal gjøre det igjen også:( Er også redd for at jeg ikke skal ha nok penger til boten. Det jeg stjal tror jeg ligger på litt over 1000kr, og fikk høre at boten er på 1500-2000. Blir det da 3000kr å betale? Og hvor lang tid etter må man betale boten for å unngå fengselsstraff?

SVAR

Besvart 17.03.2021 16:35:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Konsekvenser av butikktyveri

Har du blitt fristet til å ta med deg noe i sekken eller lomma som du ikke har betalt for? Dette kan skje om du blir tatt.

 

Les mer
attach_file

- Stjeler i butikken

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor stjeler jeg? Og hvordan kan jeg slutte?

Du vet at det ikke er lov å stjele, og at du får dårlig samvittighet etterpå. Men så gjør du det likevel. Hvorfor det? Og hvordan kan du slutte?

 

Les mer
account_circle