Hopp til hovedinnholdet

Fikk forelegg for medvirkning til vold - politiattest og jobb

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ei jente på 19 år, som skal søke ny jobb. Problemet er at når jeg var 15 år, i 2008 kom jeg opp i en svært uheldig situasjon. Jeg ringte noen kamerater, som skulle hjelpe meg med å snakke med en annen venn, som jeg krangle med. Det endte med slosskamp og vennen min ble sendt på sykehuset, der det automatisk ble anmeldt. Jeg fikk et forelegg på 5000,- for medvirkning til vold. Jeg fikk skylden for at vennen min ble banket, fordi jeg hadde ringt de andre og bedt dem om å komme. Det jeg lurer på er: hvor lenge blir dette værende på vandelsattesten. Har hørt litt forskjellig, at det er 3 år, siden jeg var så ung, og at det blir værende der i 5 år. (?) Jeg var også på politistasjonen for å hente vandelsattesten min, for å se om det stod der eller ikke, men jeg fikk den ikke. Det avhenger jo om hva slags jobb jeg skal søke, og det er svært vanskelig da jeg ikke vet, og ikke kan få vite av politiet om den saken står på attesten eller ei. På forhånd, tusen takk :)

SVAR

Besvart 29.06.2012 08:48:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge regler for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg til andre.

 

Les mer
attach_file

Yrker og utdanninger som krever politiattest

Mange formål krever at du legger frem politiattesten din (rullebladet ditt). Her har vi samlet noen, og hvilken type attest du må legge frem for de ulike.

 

Les mer
account_circle