Hopp til hovedinnholdet

Ble kalt inn til avhør hos politiet.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

hei jeg var to ganger på skolen til vennina mi og noen hadde anmeldt henne fordi ho og venninene hennes hadde stjalt noe fra gym salen men jeg har ikke stjelt noe og jeg visste ikke at dem hadde stjelt noe men jeg var med dem ofte ute i byen og idag ringt politiet meg å be meg om jeg komme til dem for å ta en prat jeg sa til dem ok så dro jeg ditt dem sa til meg det noen som stjålet iphoner sminke å klær fra gym salen? jeg sa ja men jeg har ikke gjørt noe. Så sa de til meg, men du var der jeg sa jeg vet ikke noe om men jeg ble redd så sa jeg ho vennina mi ble tatt i oslo fordi stjålet noe fra butikker og o er sånn å sånn dem sa til så det byter at det er ho og de andre som har stjålet fra gym salen? jeg sa ja kanskje. Så sa politiet til meg men gikk du inni garderoben jeg sa ja etter 10 minutter for å si til dem at jeg skal dra men jeg så ikke dem stjeler noe så de ok du kan dra men om det er noe så ringer vi deg igjen så ga de meg papir for å skrive under jeg er redd nå og har jobb intervju neste uke hva skal jeg gjøre nå hjelp meg???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Slik du beskriver det som skjedde i garderoben på skolen til venninnen din, og samtalen du hadde med politiet, tenker jeg at du har status som vitne i denne saken. Ut fra det du sier høres det ut som om politiet, i hvert fall nå, tror på det du sa. I så fall kan du ta det med ro. Det kan tenkes at politiet ringer og har flere spørsmål du må svare på, men det trenger ikke å bety at du er mistenkt eller at du blir siktet for tyveri. 

I forhold til det jobbintervjuet du skal på er det ikke noe problem at du ble kalt inn til en samtale med politiet - politiet kan ikke gi ut opplysninger om dette til potensielle arbeidsgivere hvis ikke jobben krever at du fremlegger politiattest.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skjer når du bryter loven?

To gutter som stjeler

Visste du at relativt små lovbrudd kan føre til to års utsettelse på sertifikatet, nei til studier i utlandet og problemer med visum til enkelte land?

Les mer

Lovbrudd av de mellom 15 og 18 år

Gutter i hettejakke

Du er over den kriminelle lavalderen, men likevel ikke myndig. Hvilke regler gjelder for deg mellom 15 og 18?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Politi
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om politi