Hopp til hovedinnholdet

Tatt med falsk leg - får jeg straff som kommer på rullebladet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Har vært på hyttetur i helgen. Da vi skulle inn på afterski trengte jeg fake legitimasjon på grunn av at jeg er under 18. Derfor lånte jeg av noen andre. Politiet kom etter hvert, og etter at jeg hadde prøvd å komme inn med det andre falske bankkortet dro vakten meg bort til politiet. På grunn av at jeg var veldig beruset, sa jeg feil når politimannen spurte hva jeg het og hvor jeg bodde. Han så grundig på bankortet som han hadde fått av vakten og det var da han begynte å spørre hva jeg het. I og med at han spurte hva jeg het og så grundig på den falske identifikasjonen prøvde jeg å huske det som sto der så godt som mulig og bomma flere ganger, hadde vanskeligheter med å tenke fordi jeg var veldig full. Politimannen puttet meg så inn i bilen og så fortalte jeg ham mitt ordentlige navn. Dette endte med at politiet skrev en anmeldelse på meg. Etter han hadde skrevet den ferdig kjørte han meg hjem. Kommer jeg til å få en prikk på rullebladet, eventuelt få et forelegg? Setter stor pris på svar!!

SVAR

Besvart 22.04.2012 19:56:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge regler for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg til andre.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer hvis du blir tatt med falsk legitimasjon?

Det kan være fristende å låne legitimasjon av andre for å komme inn på utesteder eller konserter, men hvis du blir tatt kan du få problemer.

 

Les mer
attach_file

- Bruker falsk legitimasjon på utesteder

Hva er straffen for å bli tatt på byen med en annen sin legitimasjon? Politiet var innblandet.

 

Les mer
account_circle