Hopp til hovedinnholdet

Kroppspress.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei jeg har et lite problem. for noen dager siden hadde familie på besøk. Og vi satt på rommet sammen med mamma, dattera til tanta mi, og tanta mi. Vi diskuterte en stund, til tante begynte å si til meg "oj, har du gått litt ned i vekt". "du ser slankere ut". "Du er fortsatt litt stor da" Dette gjorde meg pisssint. jeg er en som har gått gjennom kroppspress, så det å høre deg gjorde meg lei meg etter at jeg endelig hadde begynt å like meg selv. Jeg svarte tilbake og sa at jeg er normal og at de ikke finnes noe som noramle kropper. Ikke med at det gjorde meg sint, men etter på begynte å si til dattera si at hun er feit, og at hun snart veier veldig mye. Altså hun sa mye stygt om dattera si, mens hun satt i bakgrunnen og var lei seg. Jeg ble så sint, at jeg sa til henne at dattera hennes er normal. og hun begynte å snakke mye tull om hvordan man må være tynn osv. Problemet er at jeg er redd hun jenta skal få kroppspress, og kanskje anaroxi, kun på grunn av moren sin? hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 13.06.2017 11:00:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen – kroppen er ikke lenger den samme, og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle