Hopp til hovedinnholdet

Slitt med utoverskjeling.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har siden barnehagen (4-5 års alderen) måtte brukt briller når jeg leser og ser på skjerm. Selvfølgelig var jeg lat nok til å ikke gjøre dette. Dette måtte jeg bruke fordi jeg har slitt med utoverskjeling. Jeg aner ikke når det startet, men må ha vært tilstede helt siden spedbarnsalderen. Nå bruker jeg briller på heltid pga dette og langsyn. Men ingenting har blitt bedre. Og det begynner å bli ekkelt hver gang jeg skjeler (gjentatte ganger om dagen). Spesielt når jeg skal fokusere på å lese og skrive. Alt med ord og skjerm. Så leste jeg ved en tilfeldighet om skjeling, og så at det er en risiko for å bli blind... Da ble jeg vettskremt mildt sagt. Jeg føler at ingen tar meg på alvor, det var snakk om å sende meg til en øyelege og ikke bare optiker. Det har ikke hendt, og det var planlagt for 3 år siden. Jegklarer ikke å jobbe med begge øynene samtidig nå, og høyreøyet dominerer. Hva skal jeg gjøre, og hva kan skje?

SVAR

Besvart 05.12.2017 10:37:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle