Hopp til hovedinnholdet

Kroppspress.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 13 som er drit lei av kroppspress. Jeg har nå skjønt at det er guttene som setter dette kroppspresset på jenter. De forventer flate mager, digre rumper, digre pupper osv. Hvis vi ikke følger disse kravene er vi ikke bra nok liksom. På skolen vår dømmer guttene jenter som ikke har nok form og stor nok rumpe. De kaller dem «flate». Mens de som faktisk har form er «feite». Jeg skjønner ingenting, på skolen vår dømmer ingen av jentene guttene, bare motsatt. Guttene kan ikke være venn med jenter som ikke har det perfekte utseende. Dessuten er vi 13, vi går i 8 klasse liksom. Jeg skjønner ikke hvorfor det må være sånn. De viser oss bilder av opererte pornostjerner og spør oss hvorfor vi ikke bare kunne sett sånn ut. Undkyld meg dette her har gått langt over alle grenser. Selv får jeg mye oppmerksomhet pga foreksempel rumpa mi. Det er hyggelig det, men tanken på at det er dette som gjør at de vil være med meg gjør meg sur.

SVAR

Besvart 13.12.2017 23:26:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Føler du på kroppspress?

Fra vi er unge blir vi utsatt for skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok. Men det trenger ikke å være sånn.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
account_circle