Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lenge slitt med PMS og begynner å bli lei. Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har lenge slitt med PMS, i stor grad. Det begynte for et år siden da jeg fikk menstruasjon for første gang. Dette går veldig ut over mitt liv, min mentale helse og hverdagen. Jeg har en noe lunne stabil syklus, med PMS perioder på ca. 5-8 dager. Jeg har fått dette bekreftet hos lege. Jeg opplever store humørsvingninger, angst, følelse av depresjon, sinne, tristhet i slike perioder. Jeg sliter med å takle dette og begynner å bli lei. Jeg har snakket litt med dette med min mor, men er ikke helt komfortabel med å snakke om det. Jeg føler ikke alltid at jeg blir forstått eller tatt på alvor, dette opplever jeg også med venner. Jeg føler de ikke forstår hva jeg sliter med. Har snakket med helsesøster om dette også, men har ikke bra forhold til henne og føler ikke at det hjalp noe særlig. Det jeg lurer på om det er noe jeg kan gjøre for å endre på dette eller noen ting jeg kan gjøre for å håndtere det?

SVAR

Besvart 20.12.2017 09:20:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle