Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å få servicehund for angst og depresjon i Norge? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg lurte på om det er mulighet for å få en servicehund for angst og depresjon i Norge? Og hvis det er det, hvordan går man fram? (Og blir det betalt av staten eller ut av egen lomme? I siste fall hvor mye vil det koste?) Jeg sliter med veldig sterk angst og har så vidt forlatt huset på ca 1 år (bare dratt for f.eks legebesøk) og har isolert meg fra de fleste situasjoner som kan trigge angst og panikkanfall. Jeg har lest meg opp på alt jeg finner om denne type hunder og er veldig sikker på at det vil være veldig bra for meg å ha en. Jeg vet at man kan skaffe seg en hund og trene den selv, men jeg er avhengig å kunne ha med den på f.eks buss, butikk, skole (for det meste overalt jeg går), så hvis det ikke er en mulighet med en ordentlig servicehund, er det mulig å skaffe slike rettigheter til en hund man trener selv?

SVAR

Besvart 13.05.2018 20:24:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Panikkangst

Alle kan oppleve panikkanfall. Det er veldig ubehagelig, men ikke farlig. Det er allikevel lurt å søke hjelp om du føler at panikkanfallene styrer livet ditt.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

 

Les mer
account_circle