Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret for om jeg er smittet med skabb.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei sann, jeg har to venner nå som har skabb. Fikk besøk av min første venninne to uker siden (hun tok en behandling en uke før det, men ser ut som hun kanskje ikke har blitt kvitt det ennå). Jeg hadde av og til korte øyeblikk der jeg hadde kontakt med bl.a. hendene hennes og vi sov i samme seng, bare med ulike dyner og puter. Og jeg holdt hender med den andre vennen min (rundt 10 sek?). Jeg har ingen symptomer eller kløe, men begynner å bli litt bekymra for at jeg kanskje har blitt smittet. Så jeg har følgende spørsmål; - Er det mulig for legen å se om pasienten er smittet uten noen form for symptomer? - Når man vasker sengetøy, er det fare for at midden har kommet gjennom det og ligger i selve madrassen/puten/dynen? - Er det mulig å få skabb i ansiktet/hodet hvis han har en tendens til å ta på seg i ansiktet eller håret med hendene? - Når burde man starte å vaske sengetøy/klær osv? Etter behandling, under behandling...? Tusen takk!

SVAR

Besvart 11.10.2018 20:55:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg ha en kjønnssykdom?

Har du hatt ubeskyttet sex? Klør eller svir det i underlivet? Her finner du oversikt over de ulike kjønnssykdommene (soi) som kan smitte ved sex.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle