Hopp til hovedinnholdet

Langvarige søvnproblemer etter lite søvn i tenårene?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Tilbake i februar, fikk jeg problemer med søvn der jeg sov godt noen dager og plutselig fikk en natt der jeg våknet midt på natten, uten å få sove igjen og så var det problem i 2-3 netter før jeg sov godt igjen. slik svinget det videre, selv om jeg passet på å trene, få dagslys osv for å bedre det. det fortsatte helt til jeg begynnte på melatonin for bedre søvn. Etter jeg begynnte på det gav det seg og jeg sover nå godt. føler meg klar til å slutte. uansett: har lest mye om søvn og kommet over artikler om søvnmenge. blant annet trenger14-18 åringer litt mer enn 9 timer søvn. Jeg hadde aldri det, maks 7-8 timer stort sett. kan dette ha skadet meg og forårsaket søvnproblemene senere, og kan det skade på andre måter? bedres det ved å sove etter behov igjen. retter eventuelle konsekvenser av lite søvn seg igjen, når man sover nok nå. konsekvens av lite søvn som 16 åring (under 9 timer) helbredes av nok søvn nå som 20 åring (over 7 timer), eller er skadene vedvarende?

SVAR

Besvart 11.11.2018 13:12:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Råd til deg som sover dårlig

Kroppen og hjernen din er avhengig av søvn for å fungere godt. Samtidig er det vanlig å ha søvnvansker. Her får du tips til gode søvnvaner.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle