Hopp til hovedinnholdet

Mensen hver 2-3 mnd

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg fikk mensen da jeg var 13 år. Mensen har aldri vært regelmessig til meg. Det første året fikk jeg mensen hver fjerde måned, og de andre årene har jeg fått mensen hver andre måned. Jeg har nå hatt mensen i tre og et halvt år. Er dette normalt eller bør jeg oppsøke hjelp? Hvis det er relevant så er jeg 165 cm og 57 kg. Jeg har alltid vært aktiv med håndball ca 3-4 ganger i uka, men det siste året har jeg kun trent på treningssenter 2-3 ganger i uka. Jeg går på videregående og stresser en del over alt skolearbeidet.

SVAR

Besvart 06.02.2019 23:14:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Mensen – sånn er det

Mensen er blødningen som kommer fra skjeden én gang i måneden. Her er alt du trenger å vite.

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter, men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Mensen har ikke kommet til tiden

Du kan irritere deg over at mensen kommer, men når den ikke kommer som den skal, kan du bli bekymret. Det kan være ulike grunner til at mensen ikke kommer til tiden.

 

Les mer
attach_file

Slik takler du stress

Det er tungt for kroppen å være stressa over lang tid. Derfor er det lurt å lære seg teknikker for å mestre det.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle