Hopp til hovedinnholdet

Har hatt skabb, går på kur, ser ut som ny skabbgang på hals. hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg var hos legen og fikk påvist skabb. Har tatt en kur med krem. Jeg klør mindre og det virker som om utslettene er på vei bort. I dag klødde jeg litt på halsen og det ser ut som en ny skabbgang. Jeg er så redd og bekymret for at de ikke kommer til og forsvinne. Har også nedsatt livskvalitet fordi jeg bekymrer meg for å ha smittet andre eller kan komme til å gjøre det. Legen nevnte kun at jeg skylle skifte på sengen. Ikke at alt måtte fryses eller vaskes på 60 grader. Hvordan skal jeg vite når dette er over? Jeg fikk beskjed om å ta en til kur hvis det ikke gikk bort. Har det mye å si om man fjerner kremen etter 8 timer i forhold til 12?

SVAR

Besvart 17.02.2019 02:30:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle