Hopp til hovedinnholdet

Mensen, utflod, pupper og p-piller

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jente på 15 år, fyller 16 i desember 1. Blør ekstremt mye under mensen. Må skifte super pluss (den største) tampong på under en time for å unngå å blø gjennom. Har også lange mensenperioder opptil 14 dager. Veldig irriterende å hindrer meg i å delta å være med på mye. Hva kan jeg gjøre for å blø mindre? 2. Har utrolig mye utflod (vet det er normalt) men det lukter slett ikke godt selvom jeg dusjer hver dag. Men det klør ikke, bare ille luktende. Hva kan jeg gjøre for å få det bort ? 3. P piller, om jeg velger å ikke ha pause mellom brettene, vil jeg ha blødninger da? Hvor lenge kan man gå på p piller uten pause? Å når jeg tar pause vil jeg fortsatt blø like mye? Eller vil jeg blø mindre og kortere? 4. Får man større pupper av å gå på p piller? 5. Er ikke seksuelt aktiv enda, men kan være jeg blir det snart. Men kan jeg fortsatt bruke p piller til tross for at jeg er under 16? Å hvilke p piller burde jeg bruke? 6. Når man drar til lege for p piller, må man kle av seg noe?

SVAR

Besvart 01.12.2019 10:11:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Mensen – sånn er det

Mensen er blødningen som kommer fra skjeden én gang i måneden. Her er alt du trenger å vite.

 

Les mer
attach_file

Praktiske tips om hormonell prevensjon

Lurer du på hvordan du får tak i prevensjon, hvordan du starter opp eller hva du gjør om du glemmer å ta det når du skal. Her får du svar.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle