Hopp til hovedinnholdet

Kan vi smitte hverandre på nytt med skabb etter behandling?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har egentlig to spørsmål, og begge handler om skabb. I desember var jeg hos kjæresten min og vi hadde sex. Han fortalte meg at han hadde fått skabb, men at han behandlet seg før jeg kom og at det skulle gå fint. Likevel viste det seg at jeg fikk det ca. to uker etterpå, og han var hos legen og fant ut at han hadde fått resistent skabb. Før dette behandlet jeg skabben med Nix med to ukers mellomrom før jeg behandlet meg på nytt (midt i januar). Skabben er fremdeles ikke borte. Jeg planlegger en ny reise nå til fredag, og vi skal begge behandle oss med Nix, ta piller som kjæresten min fikk av legen, og smøre oss med Nix igjen uken etterpå. Spørsmålet mitt da er, kan vi smitte hverandre igjen hvis vi begge behandler oss med Nix kvelden før jeg kommer (vi tar pillene med en gang jeg kommer til han)? Andre spørsmålet mitt. Jeg skal studere i USA nå til høsten, men skolen krever at jeg går til legen for legesjekk. Kan USA nekte meg adgang på grunn av skabb,hvis jeg fortsatt har det?

SVAR

Besvart 14.02.2020 21:20:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle