Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta test for ADHD uten at mamma sier ja?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg og alle rundt meg er sikker på at jeg har adhd. De rundt meg har vert sikker på det siden jeg var liten, men moren min lar meg ikke teste meg for det. Hun sier at det kommer til å ødelegge fremtiden min, siden hun tror at ingen vil ansette en person med adhd. Jeg har veldig lyst til å få diagnosen slik at jeg kan ta medisiner for det. Jeg sliter veldig med forskjellige ting preget av ADHDen og det gjør det veldig vanskelig med skole og jobb, men også sosialt. Kan jeg ta testen for adhd uten at moren min sier ja? Hvis jeg først hadde fått diagnosen, så hadde hun latt meg gå på medisin. Moren min er min eneste foresatt, så jeg kan ikke spørre noen andre.

SVAR

Besvart 02.06.2020 17:54:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hva er ADHD?

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

 

Les mer
account_circle