Hopp til hovedinnholdet

Sterke smerter ved menstruasjon og eggløsning - kan det være endometriose?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har alltid hat veldig sterke smerter under menstruasjon å tar smertestillene og naproxen å da gir det seg ofte nesten helt om jeg tar det tidlig. Men det gjør som oftest fortsatt litt vondt og noen ganger føles det utrolig sårt ut (livmoren) og den kjennes nesten litt tung ut og det gjør vondt og er ubehagelig å reise seg og gå. Det kan også iblant på første dagen være ubehagelig ved avføring. Jegblirogs veldig sliten noen ganger. Viss jeg ikke tar noe for å lindre smertene så får jeg sykt vondt, kaster opp flere ganger og kaldsvetter. Jeg har også startet å få litt vondt under eggløsning også men ikke vær gang. Jeg får også veldig ømme bryst opptil 1.5 uker før mensen. Mensen er for det meste ganske regelmessig og varer i 4 dager. Kan dette være endrimitriose? Jeg har aldri vondt utenom mensen og noen ganger eggløsning. Jeg bruker ikke p-piller, har gjort det litt før men følte ikke det hjalp og hadde milde smerte og ble ikke særlig bedre ved bruk av smerte stillende heller.

SVAR

Besvart 22.06.2020 10:24:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
attach_file

Mensen – sånn er det

Mensen er blødningen som kommer fra skjeden én gang i måneden. Her er alt du trenger å vite.

 

Les mer
account_circle