Hopp til hovedinnholdet

Er ibux farlig for leveren?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! I høst 2019 prøvde jeg å ta livet mitt ved en paracetamol overdose på 9 g, fikk en overdose og kastet opp hele natta og ikke no mer. Mamma og pappa trodde det var omgangssyke og siden da har de ikke visst det. Jeg har jo da selvfølgelig ikke fått en leversvikt, er fortsatt oppe og går men har unngått all bruk av paracetamol etc etterpå. Nå nylig har jeg måttet gå på behandling av Ibux, for en betennelse i foten min. Da går jeg på 3 tabletter med 400g dagen. Jeg er egentlig veldig redd for at dette er skadelig for leveren min, men tør ikke si noe til noen. Vet heller ikke om ibux kan gi samme skade til leveren som paracetamol. Er dette akutt og noe jeg burde si ifra om med EN gang, eller kan det gå bra hvis jeg er forsiktig i fremtiden og venter med å dra til legen til jeg er eldre og slipper å fortelle mamma og pappa? (Er 14, blir 15).

SVAR

Besvart 26.07.2020 18:36:54
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker med noen om det. Du skal ikke trenge å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
account_circle