Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om testikkelkreft

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har noen spørsmål ang testikkelkreft. Jeg har hørt at dersom man ha testikkelkreft har man «oftest» en/et par kul(er) som sitter fast/gror ut av den ‘syke’ testikkelen, stemmer dette? Jeg har en klynge blodårer/sener som henge ned fra venstre testikkel, inni denne klyngen kjennes det ut som at jeg har jeg liten kul. Derfor lurer jeg på om det ‘går ann’ at en ‘svulst’ ikke gror direkte fra testikkelen men inni eks en sånn klunge når man har kreft? Eller må svulsen komme direkte ut av testikkelen?( jeg vet dere ikke kan stille diagnoser, det er derfor jeg spør om det går ann) Jeg har ikke sjekket noen av testiklene min hos lege før. Så jeg tengte å høre om dere kjenner til hvor svulsten evt hadde vokst før jeg evt dro å sjekket det. Jeg lurer også på en siste ting? Hvor mange på min alder (16-17) får testikkelkreft i året? Er det noen statestikk som viser dette for Norge? Er dette også sannsynelig? Tusen takk for svar! Mvh nyskjerrig/bekymret gutt.

SVAR

Besvart 04.08.2020 17:55:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Undersøk testiklene dine!

Mange bekymrer seg for testikkelkreft. Heldigvis er det som oftest uten grunn. Hvis du vet hvordan testiklene dine normalt kjennes ut, vil det være lettere å vite om noe er galt.

 

Les mer
account_circle