Hopp til hovedinnholdet

Hyggelig gutt gjør ting med ansiktet, tygger kaster med hode. Hva er det ?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Var litt usikker på hvilken kategori dette passer under, men prøver meg på kropp. Jeg har en venn, en gutt på 23 år. Han er en veldig oppegående, aktiv og normal type, vi er veldig nære venner. Men det er en ting jeg har undret på litt, som jeg ikke tørr å spørre han om, i frykt for at det skal få han til å føle seg utilpass. Han gjør ofte en greie med munnen sin, tilsynelatende ut av det blå. Det er som om han brekker seg (uten lyd) men munnen hans gjør en slik bevegelse og han kaster hodet litt fremover. Andre ganger gaper han overdrevent mye, eller tygger veldig på innsiden av kinnene sine med tenna. Ser ofte at dette skjer i sosiale settinger hvor det er flere folk rundt, er det angst? Jeg vil gjerne høre hva dere tror, eventuelt hvordan ta det opp med han uten å støte han på noen måte. Dette er veldig intense og hyppige «nykker» på en måte, og jeg ser han nesten blir sliten av seg selv til tider. Hva tror dere det kan være? Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe han?

SVAR

Besvart 10.09.2020 09:27:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
account_circle