Hopp til hovedinnholdet

Tror dere jeg har tapt vekst siden jeg spiste så dårlig da jeg var mindre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt på 16 år, fyller sytten om to måneder. Har alltid vært en liten gutt. Husker jeg ble kalt mini når jeg var enda mindre. Jeg har aldri sagt dette til noen før, men jeg har hatt fra jeg var rundt 7-8 til 12-13 en slags spiseforstyrrelse. Problemet er at ikke har giddet å spise til jeg er mett, fordi at jeg har hatt lyst til å leke, spille på IPAD OSV. Slik har jeg blitt vandt til å være nærmest konstant sulten og sluttet å tenke over det. Men på ungdomsskolealder innså jeg at det ikke var bra for kroppen. Etter det spiste jeg rundt 8-10 skiver hver dag. Selv om jeg noen ganger kunne glemme å spise nistene i en uke siden jeg var så vandt til det. Med en gang etter det begynte jeg å vokse enormt før det har roet seg litt ned. Dette gjorde jeg ikke fordi at jeg ble mer sulten, men spiste til jeg ble mett. Nå er jeg 176, har vokst rundt 2 cm det siste året. Moren min er 176 og faren min 181, tror dere jeg har tapt vekst på måten jeg holdt på fram til ungdomsskolen?

SVAR

Besvart 11.09.2020 12:56:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor har jeg ikke lyst på mat?

Det er ikke uvanlig at matlysten er dårlig i perioder. Mange ting i livet ditt kan påvirke om du har god eller dårlig matlyst. For å gjøre noe med det, kan det være lurt å vite litt om disse tingene og finne ut om de påvirker matlysten din.

 

Les mer
attach_file

Gutter og puberteten

Kanskje får du mer hår på kroppen, større føtter, eller svette – velkommen til puberteten. Dette skjer som regel en gang mellom 11 og 15 år hos gutter.

 

Les mer
attach_file

Hvor høy kommer jeg til å bli?

Det går ikke an å vite nøyaktig hvor høy du kommer til å bli. Det er allikevel ikke helt tilfeldig. Arv spiller en stor rolle.

 

Les mer
account_circle