Hopp til hovedinnholdet

Svetter mye i ansiktet

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har et problem med svetting i fjeset. Ved kun små anstrengelser så svetter jeg i fjeset til punktet hvor det kan renne. Jeg har ingen problemer med svetting noen andre steder på kroppen, kun fjeset. Spiller ingen rolle om det er iskaldt ute. Hvis jeg sykler opp en bakke hvor jeg blir andpusten så svetter jeg på nesa, over leppa og i hårfeste. Er ekstremt irriterende, spesielt siden jeg bruker litt sminke og dermed ikke kan tørke det bort med en gang. Pga dette så holder jeg meg vekke fra sosiale aktiviteter osv fordi det er flaut. Bare det å gå en fjelltur gjør at svetten renner. Trenger ikke være sliten eller andpusten en gang. Er normalvektig og har helt grei kondis. Trener med jevne mellomrom så skjønner ikke. Kan det hjelpe å få enda bedre kondis? Hva er det som gjør at jeg svetter så mye spesifikt i fjeset? Og er det noe jeg kan gjøre med det?

SVAR

Besvart 14.10.2020 18:50:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Svette

I puberteten begynner du å svette. Hos noen lukter det mer enn hos andre. Det er helt naturlig. Her er noen tips til hvordan du kan dempe svettelukta.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle