Hopp til hovedinnholdet

Er uregelmessig og kraftig menstruasjon normalt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, i flere år har jeg vært ekstremt plaget av uregelmessig mensen samt utrolig sterke smerter de første dagene. Begynte på p-piller da jeg var 15 år og smertene ble da litt mildere. Nå kan jeg ikke bruke p-piller lenger pga andre medisiner som jeg bruker daglig. Når smertene er på det verste så stråler det fra magen/ryggen/bekkenet og ned til beina, jeg klarer ikke sitte i ro, får en følelse av at jeg må ‘presse’ som om noe skal ut og begynner da å (kald) svette. Det blir da så ille at jeg ikke klarer å være på jobb og jeg klarer heller ikke å sove før smertene gir seg da paracet og lignende preparater ikke virker smertelindrende. Er dette normalt? Har jeg bare utrolig lav smerteterskel eller burde jeg få time hos gynekolog? Vil legge til at fastlege ikke tar meg helt på alvor og har ikke utført en ordentlig undersøkelse på meg.

SVAR

Besvart 14.10.2020 15:29:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hjelp, jeg har mensensmerter

Får du vondt i magen når du har mensen? Kanskje du blir kvalm eller oppblåst? Mensensmerter er ganske vanlig etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter, andre blir helt satt ut.

 

Les mer
attach_file

Mensen – sånn er det

Mensen er blødningen som kommer fra skjeden én gang i måneden. Her er alt du trenger å vite.

 

Les mer
account_circle