Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor får jeg hvite blemmer med rødme rundt som klør?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har den siste uken slitt med kløende hud. Men ikke bare "vanlig" kløe som jeg er vant med. Etter å ha klødd meg et sted, får jeg små "blemmer" eller merker som er litt hvitere og litt mer uthevede der jeg har klødd, mens det rundt er rødlig som vanlig etter å ha klødd seg. Og det stopper ikke å klø etter at jeg har klødd, det blir mer intenst jo mer jeg klør. Har ikke utslettet til vanlig, dvs uten å ha rørt huden. Dette skjer ikke bare når jeg klør, men kan komme feks hvis jeg har kløpet meg for å sjekke en kvise e.l., og da får jeg blemmer og det starter å klø selv om jeg ikke klødde der i utgangspunktet. Dette skjer over hele kroppen, på alt fra hender, ansikt, mage, lår, hodebunn. Hvor som helst, og det er alltid den samme reaksjonen med at det klør enda mer. Så da prøver jeg å unngå å klø i det hele tatt. Men dette er naturligvis litt irriterende. (Har prøvd å dusje skikkelig, og også prøvd det "motsatte": å smøre meg inn med masse krem. Ingenting hjalp).

SVAR

Besvart 22.10.2020 15:07:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle