Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor får jeg smerter i testikkelen når jeg løper?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ikke en særlig aktiv person, men begynte nå med å gå hardt ut for å trene kondisjonen. Rundt en til to måneder siden løpte jeg to ganger, uten problemer. For noen dager siden løpte jeg igjen, men nå fikk jeg smerter i venstre testikkel like etter treningen. Dette skjedde rundt fem minutter etter jeg krysset mål (veldig høy puls og aktivitet like før mål.). Følelsen var at noe lik den man får om testikklene får en støyt, bare at i mitt tilfelle er dette svært svake smerter. Jeg fikk kun smerter når testikkelen ble trykt på. Dette varte i to dager til (smertene ble svakere etter tid), hvor jeg på den tredje dagen (idag) var ute og løp igjen. Og likt som den andre gangen jeg løp, fikk jeg nye smerter. Jeg kan ikke skjenne noen tydlige klumper eller lignende på testikkelene og kun venstre testikkel har blitt påvirket av smerter. Jeg la merke til nå istad at det var en lepomade i lommen på jakken leg løp med, det er fult mulig at den har dultet borti testikelen gjentatte ganger.

SVAR

Besvart 06.11.2020 09:35:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

 

Les mer
attach_file

Undersøk testiklene dine!

Mange bekymrer seg for testikkelkreft. Heldigvis er det som oftest uten grunn. Hvis du vet hvordan testiklene dine normalt kjennes ut, vil det være lettere å vite om noe er galt.

 

Les mer
attach_file

Hvor mye trening er nok - og for mye?

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle