Hopp til hovedinnholdet

Jeg tør ikke ta sprøyter.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg_har_panikk! For rundt et år siden tok jeg en blodprøve, jeg har aldri tidligere hatt noe problem med sprøyter. Men den gangen fikk jeg et blodtrykksfall og jeg besvimte. Siden har jeg hatt angst for sprøyter og takler ikke tanken. Jeg vet det ikke er vondt. Men jeg syns det er ekkelt og ubehagelig. Og jeg skal vaksineres for hjernehinnebetennelse. Jeg vil jo ikke ha sykdommen, og vil ha vaksinen. Men sannheten er at jeg klarer ikke. Jeg får helt panikk av en liten sprøyte. Jeg er ikke helt frisk nå, så jeg må utsette vaksineringen pga korona og sånn. Men jeg er så redd, sprøyten er så lang og jeg besvimer nesten av tanken. Det er en så intens angst for en bitteliten sprøyte, det er så ekkelt. Jeg skjelver av tanken, og jeg er redd det ikke går. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det er så ekkelt og jeg frykter jeg ikke blir vaksinert og at jeg da kan få hjernehinnebetennelse:(

SVAR

Besvart 29.11.2020 11:57:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle