SVAR
Besvart 03.12.2020 10:22:04
Hei
Det er dessverre umulig for meg å si noe sikkert om hva dette kan være uten å ha mulighet til å stille deg oppfølgingsspørsmål eller undersøke deg. Basert på det du skriver kan dette være flere ting. Det kan være kjedekransen du kjenner (det som før ble kalt jomfruhinna), hvis det er den vil den etterhvert bli mindre og dermed også mindre plagsom. Det kan også være en betent hårsekk, en kvise, en vorte eller det kan være en anatomisk normalvariant.
Hvis du ønsker å finne ut av dette vil jeg anbefale deg å oppsøke fastlegen for en sjekk. Det vil være lettere å finne ut av dette når legen har mulighet til å undersøke deg og stille deg spørsmål. Mange synes det er flaut å skulle gå til legen med plager fra underlivet, men dette er noe vi leger forholder oss til hver eneste dag. Vi synes aldri det er ekkelt eller flaut. Hvis du ikke ønsker å snakke med legen din om dette kan du også prate med helsesykepleier på skolen din. Han eller hun kan da hjelpe deg å finne ut om dette høres ut som noe normalt eller om det er noe som bør sjekkes av lege.
Jeg skjønner at du er bekymret for at den skal plage deg når du skal ha sex, men det er dessverre ikke noe man kan vite før du har prøvd. Hvis du finner ut at det blir et problem når du begynner å ha sex kan du gå til legen for å få hjelp.
Jeg skulle gjerne gitt deg et mer konkret svar, men det blir dessverre vanskelig. Jeg håper likevel du fikk svar på noe av det du lurte på! Ønsker deg alt godt og lykke til!
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Vulva er den ytre, synlige delen av kjønnsorganet, mens vagina er den indre delen. Fitte er det ordet som best beskriver hele området.
Les mer
attach_file
Det er vanlig å bli bekymret når du oppdager endringer i underlivet. Ofte er det naturlige endringer, andre ganger er det noe galt. Her er en oversikt.
Les mer
attach_file
Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Hvordan foregår undersøkelsen? Når bør man ta den? Gjør det vondt? I denne artikkelen får du svar.
Les mer
attach_file
Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.
Les mer