Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret for høyden min og har kinesiske røtter

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Ung.no Jeg er en jente på snart 16 år. Jeg syns jeg er veldig lav, er ca 161. Fikk mensen da jeg var 14 og har bare vokst noen mm (/ 1-2 cm) siden da. Har alltid vært midt på treet på høyden. Har rundt 170cm fra fingertupp - fingertupp. Har kinesiske røtter, men ble adoptert litt før jeg ble 2 år. Mange erter meg for høyden min, fordi om jeg vet de fleste ikke mener noe stygt med det. Det er sikkelig dumt over lange tider, men da jeg ber dem slutte fortsetter dem. Søsteren min på 18, som også er adoptert fra Kina (ikke biologisk). Hun kom tidlig pubertet, 153cm og siden forrige halvår vokst 2 cm. Min mor er lege og hun mente hun hadde lest at kinesisk vekst er andelenes enn i Norge, men fant ikke teksten igjen. Her i Norge vokser man rundt 2 år etter første mensen. Mitt spørsmål er hvordan det virker i Kina?

SVAR

Besvart 17.12.2020 09:52:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Føler du på kroppspress?

Fra vi er unge blir vi utsatt for skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok. Men det trenger ikke å være sånn.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
attach_file

Hvor høy kommer jeg til å bli?

Det går ikke an å vite nøyaktig hvor høy du kommer til å bli. Det er allikevel ikke helt tilfeldig. Arv spiller en stor rolle.

 

Les mer
account_circle