Hopp til hovedinnholdet

Jeg har sett bilder av jenter som veier likt som meg, men som har mer fett.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har sett bilder og videoer av andre jenter på insta og tik tok hvor de sier hvor mye de veier osv. I dag så jeg ei som veide 60 kg og hun hadde mye fett på magen og armer osv og da begynte jeg å lure. Jeg er 165 cm ca, og veier ca 60 kg. (Jeg prøver virkelig å gå ned i vekt fordi for 2 år siden ble vi veid og målt av helsesøster på skolen og da veide jeg noe over 55 kg og var noen cm lavere enn nå og da sa hun jeg var rett før overvektig, men jeg klarer ikke å ikke slutte å spise gode og usunne mat eller mindre porsjoner. Heller ikke tørr jeg gå ut for å løpe siden da kommer faren min til å bli så overrasket og begynner å lure siden jeg hater å løpe og har. ikke trene-løpt på over 3 år). Jeg har nesten ikke noe fett på magen, mere litt på låra men ikke veldig mye synes jeg så jeg skjønner ikke hvorfor de jentene som veier like mye som meg og noen samme høyde eller høyere har mere fett på magen enn meg?

SVAR

Besvart 15.01.2021 10:03:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Føler du på kroppspress?

Fra vi er unge blir vi utsatt for skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok. Men det trenger ikke å være sånn.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
account_circle