Hopp til hovedinnholdet

Har fått kløende prikker over hele kroppen. Bør jeg gå til lege?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har ett spørsmål ang. kløe/eksem på kroppen. Jeg har i de siste dagene opplevd kløe overalt på kroppen, spesielt på ryggen, magen og under armene. Jeg har flere hovne prikker (likner små røde myggestikk) rundt om kring på hele kroppen, spesielt der det klør mest. Disse prikkene kommer av seg selv, men også etter jeg har klødd et sted. Har ikke spesielt sensitiv hud og har aldri opplevd noe liknende dette. Har heller ikke bytta produkter og bruker fortsatt samme såpe/deodorant som jeg alltid har brukt. Kløen er grei om dagen men det blir værre utover dagen og spesielt etter jeg har dusja. Jeg har snakket med noen av vennene mine om dette, og to har også selv nå fått disse prikkene dager etter at jeg først opplevde det. Hva kan dette være og hva bør jeg gjøre med det? Bør jeg vente å se om det går over eller oppsøke en lege?

SVAR

Besvart 13.01.2021 15:38:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Ung.no – kvalitetssikret informasjon til ungdom

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle