Hopp til hovedinnholdet

Hvordan fungerer en hormonspiral

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har hormonspiral, har hatt det litt over et år nå, ca halvannet år. Fikk det for det kunne hjelpe mot blødninger og smerter. Det har hjulpet mot blødning. Har bare litt blødning som varer en dag. Og veldig lite blod. Det har bare skjedd 2-3 ganger etter den ble satt inn. Men jeg skjønner ikke helt, fordi den hjelper på blødning, så det betyr vel at jeg ikke har eggløsning? Men skjønner ikke hvorfor jeg har så mye smerter da. Har smerter nesten hver dag, sånn skikkelig stikkende vonde smerter så jeg kaster opp og blir svimmel. Og vondt å puste og bevege meg. Har vært hos flere gynekolog og noen sier det er endometriose, noen sier PCOS, så sier de endometriose igjen så PCOS igjen. Men ingen undersøker alltid. Det er bare at smertene blir verre. Og skjønner ikke hvorfor jeg har smerter når jeg ikke har mensen? Hadde jeg hatt eggløsning hadde jeg vel fått mensen uavhengig av spiralen? Kan dere forklar hvorfor jeg har kramper med spiral uten blødninger? Sånn hvordan funker spiral?

SVAR

Besvart 19.01.2021 10:57:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Hjelp, jeg har mensensmerter

Får du vondt i magen når du har mensen? Kanskje du blir kvalm eller oppblåst? Mensensmerter er ganske vanlig etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter, andre blir helt satt ut.

 

Les mer
account_circle