Hopp til hovedinnholdet

Gutt 19 år! Jeg har smerter i rygg, rumpe, lår og legger. Hva kan det være?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Har de siste to ukene kjent på smerter i nedre rygg, rumpe, lår og legger. Jeg lurer egentlig på hva årsakene til dette KAN være, og evt mulige løsninger. Jeg er lite fysisk aktiv for tiden, grunnet null jobb, null skole og andre fritidsaktiviteter. Har ikke trent på 2 år heller. Har også slitt med depresjon lenge og er klar over fysisk og psykisk smerte kan ha en sammenheng. Jeg har en mistanke om at det kan være grunnet mye ligging i seng og sitting i stol. Jeg er også på nippet til å være undervektig, og det er da kanskje mangel på fett men hovedsaklig muskler tenker jeg. Men jeg ville da trodd at kroppen ble vandt til å være i så lav fysisk sterk form? Smertene virker som de er konstante, men hovedsaklig første halvdel av dagen og kan bli noe bedre utover ettermiddag/kveld. Føles kanskje som at det blir sterkt igjen når jeg skal prøve å sove. Kan en lege gi meg andre råd enn å bare trene? For der er motivasjonen langt borte.

SVAR

Besvart 30.01.2021 12:18:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Fysisk aktivitet i hverdagen - viktig og sunt

Helst bør du være aktiv minst en time hver dag. All aktivitet er bedre enn ingen aktivitet!

 

Les mer
account_circle