Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å gå ned i vekt og stresse mindre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente som akkurat har fylt 13år. Jeg sliter med uren hud og dårlig selvtillit. Nå idag går jeg på kortisontabletter/ sprøyter, i tillegg til asma medisiner. Mye av den dårlige selvtilliten trur jeg kommer av at jeg føler med overvektig og stygg, fordi jeg har slitt med å trene etter at asma og aknene kom. For litt siden hadde jeg spiseforstyrrelser, og nå sliter jeg også med mye stress på skole/lekser. Hva kan jeg gjøre for å gå ned i vekt? Hva kan jeg gjøre for å stresse mindre? Tusen takk, på forhånd(:

SVAR

Besvart 11.02.2021 07:59:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Har du slitsomme tanker, grubling og tankekjør?

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Her får du råd som kan hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle