Hopp til hovedinnholdet

Har et anstrengt forhold til mat.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Sliter med spiseforstyrrelser og har derfor ett anstrengt forhold til mat. Nå er det Jule måneden og derfor mye mat med familie, mye mat jeg ikke lager selv og derfor ikke har kontroll over innholdet. Dette gjør at jeg lar være å spise mat jeg ikke har kontroll over og lager mat selv. Men i høst kom det en ny studie om at man kan legge på seg ved å lukte på mat, noe jeg alltid har ment vært riktig med blitt kalt hypokonder av både foreldre og fastlege. Betyr ikke dette at man legger på seg bare av å "lage mat", gå inn i restauranter eller hurtigmat kjeder som mcDonalds? Vedlegg: http://news.berkeley.edu/2017/07/05/smelling-your-food-makes-you-fat/ http://www.kk.no/helse/kan-du-legge-pa-deg-av-a-lukte-pa-mat-68559931

SVAR

Besvart 22.12.2017 13:12:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle