Hopp til hovedinnholdet

Holder jeg på å utvikle en spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er jente på 13 som har veldig dårlig selvtillit for tiden. Noe pga av at jeg føler at jeg veier for mye. Jeg er 164 og veier ca 55 kg. Har nemlig ikke turt å veie meg for hver gang jeg veier meg får jeg angst og spyr. For hvert eneste måltid får jeg angst og tenker for hver eneste bit at jeg kommer til å veie mer. Jeg prøver å ikke tenke på det, men det kan av og til skje at bruker det å veie meg som selvskading. Så når jeg føler at jeg er så mye mindre verdt enn alle andre, veier jeg meg. Og det står på nett at 55 kg er normalvektig, men jeg føler at dette ikke passer meg i det hele tatt. Jeg får komplementer om at jeg er så pen og alt er så fint med meg, men det tar jeg aldri med meg. Har så lenge jeg kan husk alltid sammenliknet meg med andre, og det gjør jeg nå også. Det går aldri en dag uten at jeg tenker på vekten. Jeg vil ikke prate med noen som jeg kjenner om det. Jeg skammer meg litt. Men holder jeg på å utvikle en spiseforstyrrelse?

SVAR

Besvart 11.05.2019 17:44:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Føler du på kroppspress?

Fra vi er unge blir vi utsatt for skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok. Men det trenger ikke å være sånn.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
account_circle