Hopp til hovedinnholdet

Fall mot benk med kraftig smell mot kneskål, noe usikker på fastlegens råd

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg hadde ett fall på en benk for omtrent 10 uker siden der hvor jeg fikk ett kraftig smell mot kneskålen. For to uker siden gikk jeg til lege for en konsultasjon han sendte meg til røntgen hos et privat helseforetak. Helseforetaket kom til den beslutning at jeg hadde en todelt kneskål også kalt patella bipartita, men anbefalte en MR røntgen. Etter MR røntgen står det i rapporten at jeg har ødem i store deler av patella og at det mest sannsynlig er patella bipartita, men kan ikke utelukke fraktur eller skade i den fibrøse forbindelsen mellom fragmentene på grunn av ødemet som er uttalt rundt forbindelsen. Det er også skrevet at det mest sannsynlig er en fibrøs skade på forbindelsen mellom fragmentene. Så ringer jeg legen og han sier at ingenting kan gjøres bortsett fra trening og at det burde gå over. Jeg stoler ikke helt på fastlegen min, så jeg lurer på om han har rett? Vil en fibrøs skade lege seg selv? Burde jeg få konsultasjon av en annen lege? Kanskje dra til fysioterapaut?

SVAR

Besvart 04.10.2019 08:50:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle