Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på legevakta vil kontakte behandler og foreldre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Noen ganger kutter jeg meg selv. Foreldrene mine vet om at det har skjedd før, ettersom det har blitt tatt opp på BUP (jeg går der for annen psykisk utredning). Jeg lurer på om det noen gang bør sys og om hva som skjer hvis jeg for eks går på legevakta for å sy. Vil de kontakte behandlerene mine og foreldrene mine? Sårene mine er ikke 1 cm dype (har lest på nett at de må sys om de er over det) men de spriker og man kan se et annet «hudlag?» I såret som er lysere og glattere enn huden min. Vanskelig å si hvor dype men kanskje 3-5mm. Jeg kutter meg på hoftene hvis det har noe å si på saken.

SVAR

Besvart 22.01.2020 12:43:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Be om hjelp hvis du strever psykisk

Livet byr på oppturer og nedturer. Det er normalt å ha vanskelige tanker og følelser i perioder. Noen ganger må man ha litt hjelp for å takle det.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
account_circle