Hopp til hovedinnholdet

Har "eye floaters",lurer på om det er blitt verre og kan det svekke synet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har det vanlige fenomenet ‘Eye floaters’ eller det man i Norge kaller ‘fluer’ på øynene. Det plager meg ikke noe særlig lenger, da jeg har hatt de i rundt 2 år. Gikk til optiker og tok synstest, både med å sjekke syn og øyehelse, alt var da helt fint. Det jeg lurer på er, kan fluene evt svekke synet mitt over tid? Merker jeg er litt redd for at det skal bli verre. Jeg har veldig mange, av og til føler jeg at det kanskje har kommet flere, selv om jeg mener det mest sannsynlig ikke har det. Er det mulig at det kan bli verre? Har også noen litt ‘gjennomsiktige’ som jeg kun ser i sterkt sollys. Er og litt redd for at disse er nye, da jeg ikke har lagt noe merke til dem før, men det var vel kanskje fordi jeg ikke tenkte like mye over det da som jeg gjør nå. Takker for svar!

SVAR

Besvart 25.03.2020 13:17:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle