Hopp til hovedinnholdet

BEgynte å puste tungt for 2 uker siden. Angst? hvordan bli kvitt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Så for sånn virka to uker siden begynte jeg å puste veldig tungt. Litt vanskelig å forklare men føler at jeg ikke får pustet ordentlig at luften liksom ikke kommer ordentlig ned i lungene mine. Det er så irriterende å plagsomt. Hørt det kan være angst, men hvorfor skulle jeg ha det? Er jo ikke så stresset annet enn når det er prøver og sånt. Har ikke sånn super god kondis heller hvis det har noe å si, men trener ganske mye og ofte. Hvordan blir man kvitt dette? Må man til legen? Merker det mest når jeg sover. Noen ganger når jeg prøver ordentlig hardt klarer jeg å puste sånn at det føles deilig, men da må jeg virkelig anstrenge meg. Det bare begynte sånn plutselig helt uten videre. Om det har noe å si så har jeg også begynt å kaldsvette på føttene i en ganske lang periode nå. Bare når jeg ligger i senga skjer dette. Flere av vennene mine har også sagt at jeg puster veldig tungt til vanlig. Har ikke astma, men fikk et pusteanfall noen år tilbake pga, intervaller (jogging). Hva gjør jeg?

SVAR

Besvart 25.03.2020 14:13:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
attach_file

Disse korona-rådene gjelder

Selv om vi er ganske lei nå, er viktig at alle fortsatt følger rådene fra helsemyndighetene. Følg med på nye beskjeder som blir gitt om reglene for landet og for ditt nærområde. Alle over 16 år oppfordres til å laste ned appen Smittestopp.

 

Les mer
account_circle