Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg drikke på fest, i forhold til syreskader?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Er en gutt med litt syreskader på tennene og lurer på hva drikke som inneholder alkohol som ikke er super skadelige for tenne. Har lest at alt som har ph verdi under 4,5 fører til videre syreskader og lurer derfor hva som er det beste valget å drikke når eg skal ut på fest. Personlig tenker jeg øl er det som gir minst skader på tennene, leste at det låg akkurat på grensen med 4,5 i ph men om dette stemmer vet jeg ikkje... Jeg drikker nesten aldri sprit men dersom jeg en kveld skulle gjøre det hva ville være det smarteste å blande med? Har lest at saft kan variere med ph verdi utifra hvilken saft ein velger, veit dere foreksempel kor mykje ph verdi det er i Zero safta? Leste i en artikkel at appelsinjuice var mindre skadelig for tennene fordi den har høgere ph-verdi, men kan det stemme? Oppsummering: Er ungdom som liker å ta meg en fest i ny og ned. Har sluttet med brus, juice og saft drikking, og drikker for tiden bare melk og vatn. Hva kan jeg drikke på fest?

SVAR

Besvart 07.07.2020 12:54:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere, selge, eller gi alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
attach_file

Å være den som ikke drikker

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? Ungdomsjournalist Amalie gir deg gode tips til å takle drikkepresset.

 

Les mer
account_circle